на живо

Да се завърнеш на 58: Ромарио още го умее (ВИДЕО)

Скоро ще имам нужда от носилка, но искам да играя със сина си

Да се завърнеш на 58: Ромарио още го умее (ВИДЕО)

Бразилската футболна легенда Ромарио се завърна към тренировки на 58-годишна възраст - почти две десетилетия след като се оттегли от спорта. И му трябваха само няколко минути, за да покаже, че остава голмайстор.

Световният шампион от 1994 г., който се насочи към политиката, вкара два гола, докато тренираше с много по-млади играчи в Америка от Рио де Жанейро. Той е и президент на клуба.

Америка ще играе в първенството от втора дивизия на щата Рио тази година. Ромариньо, един от синовете на бившата звезда на Барселона, е в неговия състав.

"Най-голямата ми цел тук е да имам шанса да играя със сина си. Много спортисти имат тази цел. ЛеБрон Джеймс иска да играе със сина си през следващата година в НБА. Ривалдо също имаше този шанс. Аз също искам това", каза изтощеният Ромарио пред журналисти след тренировката

Също така известен с острия си език, сред жертвите на който са Пеле, Зико и Марио Загало, Ромарио избра себе си като мишена този път. "Много съм уморен. Скоро ще имам нужда от носилка. За човек, който не е тренирал от 16 години, като цяло успях да тичам малко. Но искам да направя едно много ясно съобщение – няма да играя цялото първенство. Идеята ми е да играя няколко минути в някои мачове. Най-важното в това състезание е Америка", заяви Ромарио.

Тимът ще изиграе първия си мач от лигата на 18 май. Ромарио стана негов президент през 2023 г. Целта му е да върне клуба в първата дивизия на щата с местните гиганти Фламенго, Флуминензе, Васко да Гама и Ботафого.

"Ако има дузпа, президентът на нашия клуб ще поиска да я изпълни. Ако треньорът каже "не", той ще бъде уволнен и президентът на клуба така или иначе ще изпълни дузпата", шеговито каза Ромарио.