на живо

Дания води 1535 футболни клуба на европейско (ВИДЕО)

Интересно решение за новия екип на тима

Дания води 1535 футболни клуба на европейско (ВИДЕО)

Кой е в основата на един футболен успех? Всичко започва с мама, тати, с първия треньор, със съотборниците, с хората, които са повярвали в теб, с първия ти клуб, с отбора, който ти показва какво е да си професионалист. А каква е крайната цел? Вероятно участие на голямо първенство с национални тим.

Е, в Дания са помислили за всички тези хора. От всички 1535 клуба в страната! Те отиват на европейското първенство в Германия през лятото! 

На официалния екип на шампионите на Стария континент от 1992 г. ще бъдат написани имената на всички клубове в страната! 

"Важно е да има кой да вярва в теб. Можеш да направиш само едно нещо за него - да кажеш "Благодаря!", е мотото на стоплящата сърцето кампания. 

"Мястото, на което можех да изразя себе си най-добре, беше футболът. И не говорим за някакви смели мечти и амбиции, а за това, че изпитвах нужда да играя футбол. Ритахме в междучасията, след училище и после отивахме на тренировка в школата. Играехме футбол и вечерта след тренировка. Хубавото на Дания е, че имаме такава клубна култура", казват националите. 

"Трябва да се интересуваме от това, което е най-добро за децата и как футболът ще ни помогне да направим Дания по-добро място за тях!", се казва още във видеото. 

Националният тим на Дания ще участва за 10-ти път на европейско първенство. Освен титла от 1992 г., "червеният динамит" има бронз от 1984 и 2020 г.

На европейското в Германия тимът е в една група със Словения, Сърбия и Англия.

Тагове:

дания евро 2024