на живо

Дъщерята на Пеле: Татко искаше Меси да стане световен шампион

Всички бяха шокирани и дори ужасени, разказа Кели Насименто

Getty Images/Guliver Photos

Краля на футбола Пеле, който ни напусна в края на миналата година, е искал Лионел Меси и Аржентина да спечелят световното първенство в Катар. Признанието направи дъщеря му Кели Насименто.

Състоянието на футболната икона значително се влоши точно по време на Мондиал 2022.

Като играч той стъпи на покрива на света три пъти. От болничното легло той стискаше палци за Неймар и компания в Катар, но "златистите" бяха елиминирани от Хърватия на 1/4-финал.

"Баща ми вече беше много разстроен, когато Бразилия отпадна. Всички искаха Бразилия да спечели световното заради Пеле, но той разбираше футбола по-добре от мнозина. Обичаше красивата игра.

И затова искаше Аржентина да триумфира. Той уважаваше много Меси и желаеше аржентинският магьосник да спечели големия трофей, който липсва в кариерата. На който влезеше в болничната му стая казваше, че купата трябва да остане в Южна Америка. Всички бяха шокирани и дори ужасени", откровена е Кели в Instagram.

"Той вече не можеше да гледа телевизия, когато се игра финалът, но разбра, че Аржентина е спечелила и че Меси е вдигнал трофея. И беше щастлив", завърши наследницата на легендата.

"Албиселесте" стана световен шампион на 18 декември. Пеле почина 11 по-късно след дълга битка с рака.