на живо

"Добър изстрел... Прати САЩ по дяволите!" (ВИДЕО)

Доналд Тръмп злорадства след провала на футболните националки

"Добър изстрел... Прати САЩ по дяволите!" (ВИДЕО)
 

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обвини Мегън Рапино за провала на женския национален отбор на световното първенство по футбол.

Американките отпаднаха в осминафиналите, след като отстъпиха на Швеция с дузпи. Именно суперзвездата Рапино бе една от трите, които не отбелязаха от бялата точка.

Тръмп и Рапино имаха сблъсъци по темата за равенството между половете. Първият използва случая, за да атакува футболистката, както и политиката на страната.

"Шокиращата и напълно неочаквана" загуба на женския национален отбор от Швеция показва какво се случва в нашата велика страна при извратения Джо Байдън.", написа Тръмп в алтернативната социална мрежа Truth Social.

"Много от националките бяха открито враждебни към Америка. В никой друг отбор не се държаха така, дори не подобно. Да си "събуден" = да се провалиш. Добър изстрел, Мегън... Прати САЩ по дяволите!!! MAGA (Make America Great Again)", допълни Тръмп.

Враждата между Тръмп и Рапино стигна върха си през 2019 г., когато тя - като капитан, убеди съотборничките си да откажат традиционната шампионска визита в Белия Дом след триумфа си на мондиала във Франция.

"Посланията ти изключват хора, които изглеждат като мен. Изключват и такива с различен цвят на кожата. Ти отблъскваш дори американци, които те подкрепят.", коментира тогава Рапино, която е лесбийка и борец за правата на LGBTQ+ общността.

Оттогава обаче Рапино си навлече гнева на част от сънародниците си с неуважение към химна на страната. По време на него тя коленичи в знак на подкрепа към подложените на дискриминация малцинства.

Вчера футболистката, която се оттегли от националния тим, сложи сол в раната, заявявайки, че най-приятният ѝ спомен е победата в битката за еднакво заплащане на мъжкия и женския отбор на САЩ.