на живо

Джорджина разкри кога Роналдо излиза в пенсия

Няма да играе още дълго

Кристиано Роналдо със сигурност е оставил отпечатък в историята на футбола. Португалецът има на сметката си десетки рекорди, стотици голове и признания. Но всяко нещо си има край, в това число и такава бляскава кариера.

Кога Кристиано Роналдо ще се пенсионира? 

Отговорът идва от неговата половинка и майка на две от децата му - Джорджина Родригес. 

"Кристиано ще играе още една година и край. Може би две, не знам", небрежно подхвърли тя, докато беше гост звезда на Седмицата на модата в Париж.

Близки до португалеца разкриват, че неговата цел е да вземе участие на световното първенство през 2026 г. и тогава да окачи бутонките на пирона. Роналдо не е прескачал полуфиналите на Мондиала и мечтае да направи последен опит да бъде коронован за световен шампион. Ако се откаже след първенството, той ще е на 41 години. 

Бившият селекционер на Португалия - Фернандо Сантош, е убеден, че при Роналдо възрастта не е проблем. "Той никога няма да свали нивото! Ще се откаже чак, когато почувства, че вече не може да бъде познатият Роналдо!"

Снимка: Reuters

В своята клубна кариера португалецът е шампион на Англия, Испания и Италия, а Шампионска лига е печелил 5 пъти. Толкова са и отличията му "Златна топка" - най-престижната индивидуална награда във футбола. С Португалия стана шампион на Европа през 2016 г.