на живо

Син на Марадона: Баща ми беше убит!

През 2022 г. аржентинската прокуратура започна разследване срещу осем лекари

Син на Марадона: Баща ми беше убит!

Митичният Диего Марадона е бил убит. Такова мнение изказа синът му Диего Марадона-младши пред вестник Marca.

"Води се разследване. Ние, неговите деца, наистина вярваме в аржентинското правосъдие. Вярвам, че нещата не трябваше да завършат така.

Убиха баща ми. Не е моя работа да повдигам обвинения и да търся кой е извършил това, но аз имам подозрения. Оставиха го на произвола на съдбата тогава, когато можеше да се направи нещо. Обещах на себе си, че до последните си дни ще се боря за справедливост", каза той.

През 2022 г. аржентинската прокуратура започна разследване срещу осем лекари. Те са обвинени в непредумишлено убийство на Марадона. Съгласно показанията на свидетели, които се посещавали световния шампион в дома му, мястото не е отговаряло на стандартите за човек след тежка операция.

Снимка: Reuters

Марадона почина на 61-годишна възраст на 25 ноември 2020 г.

Причина за смъртта стана остра сърдечна недостатъчност."

Дон Диего беше футболист на аржентинските Архентинос Хуниорс, Бока Хуниорс и Нюелс Олд Бойс, на испанските Барселона и Севиля, както и на италианския Наполи, чийто стадион носи името му.

Той е шампион на Италия и носител на Купата на страната, носител на Купата на Испания и Купата на УЕФА. Марадона е изиграл 687 мача, в които е вкарал 363 гола.