на живо

Облаците над Федерико Валверде се сгъстяват, грози го тежка санкция

Футболистът на Реал Мадрид е пред угрозата да не играе половин година

Reuters

Федерико Валверде може скоро да не помирише футболен терен. Играчът на Реал Мадрид го грози тежко наказание след инцидента с Алехандро Баена от Виляреал, който се разигра този уикенд на ст. Сантяго Бернабеу.

Снимка: Reuters

Припомняме, че след срещата полузащитникът на мадридчани причакал своя колега и го ударил на паркинга пред автобуса. Версията на Валверде гласи, че е бил провокиран от думи по адрес за неговото дете. Впоследствие Баена подаде жалба до полицията по повод нанесения му удар.

Снимка: Reuters

AS съобщава, че Държавната комисия за борба с насилието, расизма, ксенофобията и нетолерантността в спорта ще разгледа случая на свое заседание на 17 април. Съответните органи ще вземат под внимание въпросната жалба и медицинския документ, удостоверяващ удар върху лицето на Баена.

Снимка: Reuters

Изданието допълва, че Валверде е заплашен с наказанието да не посещава спортни събития между един и шест месеца, ако се стигне до съдебно дело, в което се доказва неговата вина.

Съществува и вариант, при който на уругваеца може да се размине и да бъде лишен от състезателни права в срок от 2 до 4 мача.