на живо

Ферма за канабис в дома на звезда от Висшата лига

Футболистът трябвало да доказва, че няма нищо общо с незаконната дейност

Организирана престъпна група превзе дома на звезда от Висшата лига и принуди наемателката му да отглежда ферма за канабис. След сигнал полицията открила стотици растения, а неназованият футболист е трябвало да докаже своята невинност. В крайна сметка и наемателката е била освободена от отговорност, след като е установено, че е действала под принуда. 

"Къщата е собственост на играча като част от империята му за отдаване под наем. Имотите се управляват от друг член на семейството му", обясни анонимен източник пред The Sun.

Растенията са унищожени, а футболистът е трябвало да покаже договора си за наем. Съгласно Закона за злоупотреба с наркотици от 1971 г. производството и притежанието на канабис с намерение за доставка е криминално престъпление, което може да доведе до 14 години затвор.

Наемодателите, които не докладват съмнения за незаконна дейност, могат да бъдат подведени под отговорност и да получат същото наказание. Доходите от наеми също могат да бъдат конфискувани съгласно закона.

Британските власти алармират, че броят на домашните ферми за канабис непрекъснато расте. Това е индустрия за стотици милиони годишно.