на живо

ФИФА наказа звездите на Уругвай за непристойно поведение

По време на мача с Гана на световното първенство в Катар

ФИФА наложи наказания на уругвайските национали Фернандо Муслера и Хосе Мария Хименес за по четири мача за агресивно поведение по време на мача с Гана от Световното първенство по футбол миналия месец.

Ветераните Единсон Кавани и Диего Годин трябва да изтърпят санкции за един мач при следващия двубой на Уругвай, реши Дисциплинарната комисия на ФИФА.

Всички провинили се играчи трябва да извършват общественополезен труд по футболен проект и да платят глоби до 20 000 швейцарски франка (21 600 долара), казаха още от ФИФА.

Четиримата санкционирани се държаха непристойно и имаха претенции към съдията, когато Уругвай отпадна, въпреки че победи Гана с 2:0 в последния си мач от груповата фаза на 2 декември.

Уругвайската футболна федерация беше глобена с 50 000 швейцарски франка и трябва да затвори някои от секторите на Националния стадион за един домакински мач.

Играчите на Уругвай имаха претенции срещу германския съдия Даниел Зиберт за неотсъдена дузпа и изпуснаха нервите си, тъй като още един гол щеше да прати тима на осминафиналите.