на живо

Футбол и омраза: Счупете ѝ коляното!

Бивша звезда на женския ПСЖ остава в ареста за нападение над съотборничка

"Как се чупи капачката на коляното" и "опасен коктейл от лекарства". Това е търсила в Google една от доскорошните звезди в женския футбол - Амината Диало от ПСЖ. Тя е арестувана за участие в шокиращо нападение над нейна съотборничка през миналата година.

Диало беше задържана в петък сутринта заради побой, който двама маскирани мъже нанесоха на Кейра Амрауи през ноември 2021 г. Жертвата е била измъкната насила от автомобил, управляван от Диало. Впоследствие са й нанесени тежки удари по краката с метална тръба.

В разследването на френските власти се твърди, че Диало е развила "истинска омраза" към своята съотборничка и я е приемала като заплаха за своята кариера. В телефона й е открито съобщение, в което пожелава болка на всички останали футболистки на френския гранд. А в историята на търсенията й са фрази като "как се чупи капачката на коляното" и "опасен коктейл от лекарства".

В доклада се посочва още, че Диало е постепенно е развила психологическо отклонение, което се е превърнало в патологично.

Пострадалата Амрауи сподели в интервю за "Екип" как е крещяла от болка, просната на тротоара. "Двама непознати с качулки ме изкараха от колата и ме удряха с метална тръба. Мислех, че това е краят".

В сряда и четвъртък четирима мъже бяха арестувани във връзка с нападението. Смята се, че те са получили 500 евро за жестоката атака. Самата Диало поддържа версията, че няма нищо общо. Тя е без клуб, откакто договорът и с ПСЖ изтече миналото лято.