на живо

Футбол или водна топка? Много смях от Ямайка (ВИДЕО)

Абсурдна инспекция на терена се превърна в хит в социалните мрежи

Футбол или водна топка? Много смях от Ямайка (ВИДЕО)

Футболен мач между Ямайка и Канада от Лигата на нациите беше отменен заради проливния дъжд в Кингстън. Двубоят трябваше да се играе от 19 ч. местно време в петък, а абсурдната инспекция на подгизналия терен предизвика много смях в социалните мрежи.

Първоначално длъжностните лица забавиха началото с час, като се аргументираха с проблем с тревната настилка. След това те решиха все пак да проверят дали теренът е подходящ за футбол, като цопваха от локва в локва.

"Защо инспектират терена, сякаш има шанс да може да се играе?", дивеше се един от милионите зрители на кадрите. "Съжалявам, какво точно са излезли да проверят, което не може да види от трибуните?", изненада се друг.

Трети саркастично написа: "Може да съм единствен, но не мисля, че ще има мач тази вечер". А четвърти откровено се подигра: "Не преди 20:00 ч., така че според тях в 21:00 ч. футболистите вече ще играят водна топка?"

Допълнителна актуализация отложи още първия съдийски сигнал. В крайна сметка мачът беше насрочен за 10:30 ч. сутринта в събота. Гостите от Канада спечелиха с 2:1.