на живо

"Футболистите ми не знаят колко е 2+2"

Само с учене ще се справим с бедността, казва Карлос Тевес

 

От невероятен нападател до педагог и треньор - Карлос Тевес винаги е бил и си остава човек от народа, човек, който независимо от славата и успехите никога не е губил връзка с реалността - това са думите, с които Gazzetta dello Sport описа легендата на аржентинския футбол, анонсирайки интервюто с него.

В него бившият футболист на Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ювентус и Боха Хуниорс той говори със загриженост за образователната система в своята страна.

Тевес, който е израснал по улиците на Буенос Айрес и стигнал звездите от гетото, е треньор на Индепендиенте от август - грандът от Авелянеда, клубът, спечелил най-много трофеи от Копа Либертадорес в Южна Америка.

"С щаба ми направихме експеримент, по-точно упражнение. Когато видим, че играчите остават без дъх, ги молим да решат проста задача и да съберат две и две.

Три момчета от отбора ми казаха, че не знаят да събират и изваждат, а те са футболисти в в Първа лига", откровен е Тевес. Според него това е най-големият проблем на Аржентина.

"Можем да дадем храна и материална помощ на децата, но само с учене се излиза от бедността. Те трябва да живеят достойно. Най-важното е да се научат да четат и да знаят кои са и какви са на този свят. Затова решихме да стартираме специален проект в клуба, който да осигури на всяко момче учител", обясни бившият футболист.