на живо

Футболната звезда Бето зарадва български пожарникари и децата им

Португалецът е на посещение в Пазарджик

БТА

"Вашите бащи са герои. Те имат изключително опасна професия. Много често хората не оценяват това, което правят. Моите думи сега са насочени към тях: "Благодаря за това, което правите всеки ден! Вие сте герои!", това заяви португалската футболна звезда Бето при посещението си в пожарната служба на град Пазарджик. Бившият вратар проведе специална среща с огнеборците и техните деца, създавайки им незабравими емоции.

Бето е в Пазарджик по покана на Асоциация "Докосни дъгата", Община Пазарджик и Сдружение "Младежки спортен клуб Пазарджик спортува" и участва в поредица от инициативи и събития.

Той разговаря с малчуганите и техните смели бащи, като един от въпросите, свързан с мнението му за българските футболисти, го подсети за познанството му с героя от САЩ '94 Ивайло Йорданов, който му е бил треньор в юношеския състав на Спортинг (Лисабон). Последва трогателен момент и осъществен кратък видеоразговор между двамата, в който те си припомниха мигове от доброто старо време, но и обсъдиха общи бъдещи инициативи.

Бето зарадва децата и огнеборците със снимки и автографи, след което се сдоби с възможността да се почувства като истински пожарникар. Бившият португалски футболен национал облече пожарникарска униформа и се качи на 30-метрова пожарна стълба под окуражителните погледи на всички присъстващи.

Носителят на трофея от Лига Европа с тима на Севиля получи от ВПД началник Борис Стойнов специален плакет "Приятел на РДПБЗН Пазарджик", а той от своя страна подари на домакините си футболна топка с послание и автограф.