на живо

Гълъба - по-малко голове, отколкото картони за празнуване

Феновете се шегуват, че си е намерил мястото

Феновете не спират да се подиграват на Ричарлисон! Нападателят пристигна в Тотнъм през лятото с трансфер от друг елитен английски тим - Евертън, за близо 60 млн. евро, но не оправдава очакванията.

Бразилецът, известен с Танца на Гълъба, който популяризира на мондиала в Катар, се прочу с комична статистика - има по-малко попадения за "шпорите", отколкото... жълти картони за радост след гол.

Вчера Ричарлисон отбеляза дебютното си попадение за Тотнъм във Висшата лига. Той се появи като смяна срещу Ливърпул и направи резултата 3:3 в добавеното време. След това обаче съперникът стигна до трите точки чрез друга резерва - Диого Жота.

Гълъба, разбира се, не пропусна да свали екипа си след попадението и получи жълт картон. Той го направи за първи път през септември, когато си мислеше, че е вкарал за 3:1 в лондонското дерби с новака Фулъм. Голът обаче не беше зачетен заради засада на Райън Сесеньон след намеса на системата за видеоповторения (VAR).

"Перфектен е за Спърс", "Ричарлисон си е намерил мястото", "Това може да се случи само в Тотнъм", "Доста спърско" са част от коментарите на зевзеци в социалните мрежи.