на живо

Герой на Ливърпул чисти канали

Животът на Даниел Агер - татуси, арест заради Путин и благотворителност

Даниел Агер беше необичаен като футболист и остана такъв и след края на кариерата си. Бившият защитник на Ливърпул не може без футбол, а днес, на 39 години, е играещ треньор на втородивизионния клуб ХБ Кьоге.

А в свободното си време кара камиони с брат си Марко и чисти канали.

Преди няколко години братята Агер инвестират 500 000 евро и създават канализационната фирма "КлоАгер", която прави изключителни печалби и е една от най-сериозните в бранша.

Агер не забравя и голямата си страст – татусите. Той е татуиран от глава до пети. По тялото му могат да се видят различни викингски и латински надписи.

На пръстите на дясната му ръка завинаги ще стоят свещените за всеки фен на Ливърпул букви - YNWA (You'll Never Walk Alone). Самият той също прави татуировки в студио.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Daniel Agger (@danielagger22)

Собственик е и на две кръчми в Копенхаген, където вечер обича да релаксира на бара и да налива бира на гостите.

Дани, който носеше екипа на мърсисайдци осем сезона, е запален колоездач и голфър. Изигра 232 мача и завърши кариерата си през 2016 г. в Брьондби, където и започна пътят му към световната сцена.

Преди две години той беше задържан по време на протести на опозицията в Москва срещу президента Владимир Путин.

Известен е и с хуманитарната си дейност. Преди близо десетилетие основава фондация за подпомагане на деца със специални нужди, която работи успешно и днес в цяла Европа.

Преди седем години той плати пътните разходи на датския отбор от бездомни хора, за да отиде на световното първенство в Чили.

Дани Агер игра за Ливърпул от 2006 до 2014 г., но спечели само "Комюнити Шийлд" през 2006 г. и Купата на лигата през 2012 г.

Щастливо женен е за Софи Нилсон от 11 години, баща е на две момчета - Джейми (12) и Мейсън (9).

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Daniel Agger (@danielagger22)