на живо

Голмайсторът Диас: Умолявам ви, пуснете татко

Футболистът на Ливърпул със сърцераздирателна публикация в Instagram

Крилото на Ливърпул Луис Диас помоли партизаните в Колумбия, които отвлякоха баща му миналия уикенд, да го освободят "незабавно". В сърцераздирателна публикация в Instagram заяви, че семейството му е "отчаяно и разстроено" след похищението на 58-годишния Луис старши. Мъжът беше взет за заложник с оръжие от комунистически бунтовници от ELN заедно със съпругата си на 28 октомври на бензиностанция в Колумбия.

"Всяка секунда, всяка минута нашата мъка расте. Майка ми, братята ми и аз сме отчаяни, потиснати и без думи да опишем какво чувстваме. Това страдание ще свърши едва когато го върнем у дома. Умолявам ви да го освободите незабавно, като се обърнете към почтеността си и сложите край на това болезнено чакане възможно най-скоро.", написа Диас.

Молбата му дойде часове след драматичното му изравнително попадение срещу Лутън, което падна в 95-ата минута. Веднага след гола Луис вдигна фланелката си, за да покаже думите Libertad Para Papa – Свобода за моя баща. 26-годишният играч влезе като резерва и осигури жизненоважната точка за Ливърпул, който е трети във Висшата лига.

Смята се, че отвличането на баща му е планирано от месеци и ръководено от 40-годишна жена на име Патриша. Колумбийските власти предложиха награда от 200 000 000 песо (около 50 000 евро) за освобождаването на Диас.

Отвличането предизвика възмущение в страната, където Луис Диас е изключително популярен и е сред звездите на националния отбор.

Въоръжени мъже отвлекли баща му и майка му Силенис Маруланда на бензиностанция в родния им град Баранкас, в северната провинция Ла Гуахира. В крайна сметка те освободили жената.