на живо

"Хамас" екзекутира внучката на футболна легенда

Момичето е пробвало да се укрие в кибуц, тялото му е идентифицирано от армията

Тъжен ден за едно от най-знаковите имена в историята на израелския футбол и за неговото семейство – Шломо Шарф. Любимата внучка на бившия селекционер – Мей Наим, е била екзекутирана, пише sport5.co.il.

24-годишното момиче беше обявено за издирвано от събота насам. За нея се знаеше, че е присъствала на музикалния рейв фестивал Supernovа, който се провежда ежегодно в пустинята Негев в Южен Израел. Именно там в първия ден на атаката от "Хамас" бяха убити над 300 души.

Първоначално семейството на Шломо Шарф знаеше, че Мей все пак е успяла да избяга и да потърси убежище в кибуца Бари. Там обаче следите ѝ се губят, а рано тази сутрин тялото на младата жена, заедно с телата на още стотици други, е било идентифицирано. Фамилията е била уведомена от израелската армия.

Шломо Шарф е сред най-уважаваните спортни фигури в Израел. След като преустановява треньорската си кариера, той започва да се занимава с телевизионна журналистика и в родината си е считан за един от най-добрите футболни коментатори.

Шломо Шарф води националния отбор на Израел при паметната победа с 3:2 над Франция в Париж непосредствено преди Чудото на "Парк де Пренс", класирало България на световното в САЩ през 1994 г.