на живо

Игра за Реал Мадрид, а сега работи в склад за 400 евро на месец

Имам нужда от помощ. Живея ден за ден..., признава Предраг Спасич

Асоциацията на ветераните на Реал Мадрид подава ръка на бившия си футболист Предраг Спасич. В края на 2022 г. в интервю за испанския Relevo сърбинът говори за тежката финансова ситуация, в която се намира.

"Имам нужда от помощ. Живея ден за ден... Трябва да си силен, за да преодолееш всичко", каза тогава Спасич.

Сърбинът прекара един сезон в Реал. За "Кралете" той има 22 мача. След като очаква бутонките, той инвестира парите си в проекти, които до един се провалят.

Спасич е играл още за Раднички от Крагуевац, Партизан, Осасуна, Атлетико Марбея и Раднички от Белград.

„Когато завърших кариерата си през 1996 г., се върнах в Сърбия. Тогава започнаха моите проблеми. Компанията, в която инвестирах, се провали и след това бях в трудна ситуация. Трябваше да си търся друга работа, за да мога да живея нормално. Работа, която дори не можех да си представя, че ще върша - в склад . Живея от работа, за която ми плащат 400 евро на месец. Бях в депресия, но благодарение на лекари и приятели, успях да се измъкна."

Малко след интервюто с него се свързва асоциация на ветерани от Мадрид, предлагаща помощ.

"Сега съм щастлив, но може би вината беше моя. Всичко, което ми се случи, ме удари като гръм и не споделях с никого. Живеех в мълчание и се затворих в себе си", каза Спасич, който преди интервюто с Revolo не се появява публично около 20 години.

Спасич е роден в Крагуевац, играеше като централен защитник и има 31 мача за националния отбор на Югославия.

Журналистите от Revolo отбелязват, че не е било лесно да се уреди среща с бившия футболист и че той е настоял изрично да говори на сръбски, а интервюто е записано на стадион в Крагуевац.