на живо

Има над 300 мача за Байерн, а днес приятелите му го мислят за луд (ВИДЕО)

Робен пробяга маратона на Ротердам за 2:58.33 ч.

Ариен Робен окончателно се оттегли от футбола преди 2 години, но все още поддържа отлична физическа форма.

Преди броени дни нидерландецът пробяга маратона в Ротердам (42.195 км), като закова хронометъра 2:58.33 ч. "Наистина съм без сили, но го направих“, каза след финала Ариен. Той има на сметката си 309 мача за Байерн Мюнхен и над 100 за Челси.

"Аз съм повече спринтьор – за мен това е много дълга дистанция. Някои хора ме мислят за луд. Вече не съм топ спортист, но мога да ви кажа: Считам за голямо постижение, че успях да издържа 3 часа. Това е като да спечелиш титла. Страхотно е!", не крие емоциите си 39-годишният бивш национал на "лалетата".

Той се пали по бягането през 2021 г., а още през 2022 г. пробяга първите си 42 километра. Бившият футболист тогава минава трасето за 3:13.57 ч. - с 15 минути повече от 2023 г. Тогава Ариен изостана на 69 минути от победителя.

"Не беше много забавно, но го направих. Публиката, която дойде да гледа маратона, много ме подкрепяше. Първоначално се притеснявах за времето, но след това просто изхвърлих всички мисли от главата си. Някои от приятелите ми казват: „Ти си луд“. Но аз съм просто голям фен на спорта", споделя Робен емоциите си след състезанието.

И това не е всичко. През 2019 г. Робен участва в благотворително плуване и преодолява разстоянието от 8 км.