на живо

Изчезна преди 4 години и оттогава никой не може да го намери

Джефри Хогерфорст мина през Реал и Барса, но любовта му към алкохола и наркотиците надделя

Джефри Хогерфорст не е известно име във футбола, въпреки че талантът му можеше да го изстреля към върховете.

Талантливият футболист е бил в Аякс, Реал и Барселона, но реши да насочи любовта си към алкохола и наркотиците.

Около него обаче витае мистерия и години наред никой не знае къде е Джефри. Той не се е свързвал с никого, дори със семейството си, от близо четири години - от началото на пандемията от коронавирус.

За него и до днес не се знае нищо, освен че е лежал известно време в затвора за наркотици. Дори имаше информации, че е починал, но те бяха опровергани.

Джефри е роден в Амстердам и е интересно, че е тренирал известно време с Пеп Гуардиола. На 18-годишна възраст напуска Нидерландия и се мести в Испания, за да напредне в кариерата си. Според един от треньорите му той беше "брутален защитник с уникална физика за възрастта си".

След престоя си в Реал Б централният защитник се мести в Барселона. Но там се отдава на алкохола. Не пропуска нито една вечер, без да излезе в нощен клуб. Компания му правеше най-често Роналдиньо. Проблемът възникнал, когато той започнал да идва пиян на тренировка.

През 2009 г. се жени и става баща, продължава кариерата си в аматьорския футбол. Едновременно с това работи като сервитьор и рецепционист в хотел.

Прекарва и известно време в затвора в Саламанка.

"Сякаш пропадна вдън земя", цитира думите на негови близки приятели испанският вестник "Релево".

Той не е активен в социалните мрежи от 2018 г., журналисти и полиция не успяват да го открият, както и семейството му.