на живо

Изненада: Матео Меси смени спорта (ВИДЕО)

Феновете се чудят дали ще последва стъпките на великия си баща

 

Въпреки че е син на Лионел Меси, 8-годишният Матео изненада сменяйки "сокъра", както го наричат в САЩ, с американски футбол.

След по-малко от година отвъд Океана и среща със звездата на шампиона на NFL Канзас Сити Чийфс - Патрик Махоумс, Матео вече имитира него, а не прочутия си баща.

Мъникът бе заснет да играе американски футбол с приятели на почивката на двубоя между Интер Маями и Сейнт Луис Сити (3:3).

Във видеото, разпространено в социалните мрежи, Матео започва като куотърбек и раздава пасове за другите деца, сред които е синът на Луис Суарес. След това Меси става уайд рисийвър и улавя топката зрелищно с плонж.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Матео продължава да играе футбол в школата на "чаплите". Интересът му към американските спортове обаче кара феновете да се чудят дали наистина ще последва стъпките на татко си.

Повечето вярват, че малкият Меси може да стане професионалист във всеки спорт. Някои обаче не са сигурни, че той ще порасне достатъчно, за да преследва кариера в американския футбол.

Средното дете в семейство Меси може да черпи вдъхновение от Тайрик Хил (Маями Долфинс), който блести в NFL и без внушителна физика.

Пример за него може да е и новата звезда на "делфините" Одел Бекъм-младши, който премина късно към американския футбол.