на живо

Къде ми е халката? Леден душ за Клоп на "Анфийлд"

Оператор спаси мениджъра на Ливърпул от гнева на съпругата му Ула

Къде ми е халката? Леден душ за Клоп на "Анфийлд"

Смесени емоции за Юрген Клоп след победата на Ливърпул с 4:2 над Нюкасъл на 1 януари. Въпреки че тимът му се върна на върха във Висшата лига, германският мениджър преживя кошмарни мигове след сблъсъка на "Анфийлд".

Докато се отправяше към емблематичната трибуна "Коп", за да поздрави феновете, Клоп изпусна брачната си халка. Специалистът моментално заряза празненствата и започна да я търси из тревата. И тъкмо когато започна да се паникьосва, венчалният пръстен беше открит от телевизионен оператор. По лицето на Клоп се разля облекчение. Той взе халката и я целуна го пред камерата. 

Любопитното е, че това не е първият път, когато мениджърът губи символа на своята любов. Последният случай е предложил още повече драма. "Изхлузи се от пръста ми, докато бях във водата. Наложи се да се обърна към професионален водолаз", призна той.

Този път Клоп изрази специални благодарности на оператора. "Не обичам бижута, но това е единственият пръстен, без който не мога. Този оператор е моят герой. Новият ми герой за 2024 година. Отсега нататък може да ме снима всеки път, когато пожелае."

Клоп среща настоящата си съпруга Ула Сандрок през 2005 г. Двамата се запознават на Октоберфест, докато Ула работи като сервитьорка в бар в Мюнхен. Само три дни по-късно двамата заживяват заедно, и то при положение, че имат деца от предишни бракове. 

След брака с Клоп Сандрок отдава на писане на детски романи и през 2008 г. излиза книгата ѝ "Том и магическият футбол" - история за 11-годишно момче, което открива великата игра в древността и се превръща в голям футболист.