на живо

Като Ал Пачино: Речта, която вдъхнови саудитите за подвига срещу Меси (ВИДЕО)

Селекционерът Ерве Ренар пита своите дали искат да се снимат със суперзвездата

Незабравимата мотивационна реч на Ал Пачино в спортния хит "Всяка една неделя" отдавна се е превърнала класика в жанра. Холивудската звезда вече има свой достоен наследник - селекционера на Саудитска Арабия Ерве Ренар.

В социалните мрежи се появи видео от указанията му на почивката от двубоя с Аржентина на старта на мондиала в Катар. След първото полувреме резултатът е 0:1, но през второто саудитите стигнаха до паметен обрат и поднесоха една от най-големите сензации в историята на първенствата.

Ренар емоционално критикува своите футболисти за представянето им. В особено пламенен момент 54-годишният селекционер ги пита дали искат да се снимат със суперзвездата на съперника Лионел Меси и дали вярват, че могат да се върнат в мача.

"Меси държи топката в средата на терена, а ти стоиш с вдигнати ръце пред защитата... Трябва да го спреш още там. Вземи си телефона, можеш да се снимаш с него", беснее Ренар. "Не мислите, че можем да се върнем? Не го ли усещате? Играйте спокойно. Хайде, момчета! Това е световно първенство! Дайте всичко от себе си".

Страстната реч е превеждана в реално време на арабски език от асистент в щаба.