на живо

Киселина, бой, заплахи: Терор над футболисти в Малайзия

Трима играчи на един от водещите отбори пострадаха при жестоки нападения

Вълна от терор срещу футболисти заля Малайзия. Играчи на един от водещите отбори пострадаха при жестоки нападения през последните седмици. А вицешампионът на страната Селангор обяви, че няма да участва в мача за Суперкупата.

Съперник в двубоя трябваше да бъде Джохор Дарул Тазим. От клуба обявиха, че решението е взето заради съобръжения за сигурност.

Нападателят на Селангор Файсал Халим е в критично състояние, след като беше залят с киселина край търговски център в неделя. Националът Ахяр Рашид също пострада при обир пред дома си в края на миналата седмица. А във вторник вечерта бившият национал Сафик Рахим от Джохор Дарул Та'зим беше нападнат от двама неизвестни, които счупиха задното стъкло на автомобила му.

От ръководството призоваха за отлагане на срещата, но от млайзийската лига не се съгласиха. "С оглед на настоящата ситуация искаме да подчертаем, че сигурността на отбора на Селангор е най-важна за нас и ние приемаме всички форми на насилие и заплахи много сериозно", мотивираха се от клуба.

"Остро осъждаме инцидента с Файсал Халим и отправените заплахи към други членове на Селангор. Но се надяваме те да преосмислят решението си, защото това може да създаде прецедент с всеки отбор, който се отказва, защото чувства несигурност, още повече след уверенията от малайзийската полиция за гарантиране на реда", заяви Алистър Едуардс, изпълнителен директор на Джохор Дарул Та'зим.