на живо

Кръв и счупени глави: Аржентина победи Бразилия (ВИДЕО)

Няма да играем, тръгваме си!, беснее Меси на "Маракана"

Кръв и счупени глави: Аржентина победи Бразилия (ВИДЕО)
 

Аржентина победи Бразилия с 1:0 на "Маракана" в квалификация за Мондиал 2026. Успехът на Меси и компания е исторически, защото никой досега не бе печелил три точки като гост на "селесао" в мач от световни квалификации. Единственото попадение в 63' отбеляза Николас Отаменди.

Снимка: БГНЕС

Преди първия съдийски сигнал се стигна до батални сцени на легендарния стадион в Рио де Жанейро - фенове на Аржентина се сбиха с полицията, а началото на срещата бе отложено с около половин час. Бразилската полиция използва палки, за да отблъсне гостуващите привърженици в единия край на трибуните.

Няколко аржентински играчи се отправиха към феновете в опит да успокоят ситуацията. По-късно аржентинските играчи се прибраха в съблекалнята, докато екшънът продължаваше, а Меси отсече: "Няма да играем, тръгваме си!".

Световните шампиони все пак излязоха отново на терена малко преди 22:00 ч. местно време, а мачът започна около 30 минути по-късно от предвидения начален час.

Успехът на "Маракана" остави Аржентина на върха в класирането в Южна Америка с 15 точки от шест мача. Бразилия пък е на шесто място с актив от 7 пункта.

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС