на живо

Роналдо: Тренираме в 10 вечерта, оставам в Саудитска Арабия

Надявах се да спечеля трофей, но ще опитам отново догодина, отсече португалецът

Кристиано Роналдо разкри, че е разочарован от първия си сезон в Саудитска Арабия, но въпреки това ще остане в Ал Насър. В интервю за Saudi Pro League той сподели, че е очаквал да спечели трофея, но не е твърде разочарован и се надява на повече шанс догодина.

Така петкратният носител на Златната топка опроверга спекулациите, че не е щастлив в Близкия изток и възнамерява да напусне. "Моите очаквания бяха малко по-различни. Надявах се да спечеля нещо този сезон, но не винаги нещата стават така, както искаш. Понякога са необходими страст, желание и постоянство, за да успееш. Все още вярвам, че догодина ще се представим по-добре. В последните 5-6 месеца отборът се разви много. Това може да се каже и за останалите тимове в лигата".

"Лигата е много добра, но смятам, че има много възможности да продължи да се развива. Първенството е оспорвано, има много добри отбори, много добри арабски футболисти. Но има нужда да се подобри инфраструктурата. Дори и реферите, системата ВАР... трябва да са по-бързи. Има и други дребни елементи, които могат да се подобрят, но аз съм щастлив тук и искам да остана. В следващите пет години първенството на Саудитска Арабия ще бъде в топ 5 в света".

"В Европа тренираме повече сутрин, но тук тренировките са следобед или дори вечер. На Рамадан тренирахме в 22:00 вечерта. Това е странно, но аз си казвам, че тези неща са част от опита, от преживяването и ще са хубави спомени. Обичам да изживявам тези моменти, защото така се уча. Трудно е, но не е нещо, което не съм виждал преди. Впечатлението ми досега е, че саудитите много обичат футбола".

Роналдо премина в Ал Насър, след като се раздели със скандал с Манчестър Юнайтед. Той получава по рекордните за футбола 250 млн. евро на сезон.