на живо

Лео Меси знае кога ще се пенсионира

Още колко ще играе световният шампион?

Reuters

"На спортно ниво съм голям късметлия – успях да сбъдна всичките си мечти и истината е, че не мога да искам повече", сподели Лионел Меси в интервю за подкаста Big Rush.

Той разказа за трансфера от Барселона в ПСЖ, за националния отбор на Аржентина и за плановете за пенсиониране.

Снимка: Reuters

"Благодарен съм на Бог, че ми е дал толкова много на професионално и човешко ниво. Опитвам се да се наслаждавам на всичко, което съм получил. То не е малко."

Ще играе ли още дълго?

"Знам, че ще бъде в момента, в който вече не се представям на ниво, не се наслаждавам и не помагам на моите съотборници. Аз съм много самокритичен. Знам кога се представям добре и кога зле. Когато усетя, че е дошъл момента да отстъпя, ще го направя без да мисля за възрастта си.

Ако се чувствам добре, ще продължавам да опитвам да играя, защото това е което харесвам и което знам как да правя. Опитвам се да се наслаждавам на всеки ден без да мисля за бъдещето. Надявам се да продължа да играя още дълго", обясни легендарният аржентинец.

Световната титла

"За нас беше вълшебно, за семействата ни, за цялата страна. Това чувство ще остане с нас през целия ни живот. Ако не бяхме спечелили, може би щях да съм напуснал националния отбор, но за щастие ликувахме последни."

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Преминаването в ПСЖ

"Беше трудно да отида в ПСЖ, защото се справях много добре в Барселона и исках да остана. Не бях готов да напусна, всичко се случи много бързо, трябваше да преустроя живота си за един ден. Да свикна с нова лига, нов клуб, нова съблекалня. Беше промяна, която не съм търсил и затова първоначално беше толкова трудно", завърши той.

Снимка: Reuters