на живо

Мъка, мъка: Гюндоган и жена му едва оцелели в Манчестър

Германският национал се почувствал изоставен в Барселона, от клуба му се извиниха

Илкай Гюндоган и съпругата му Сара едва оцелели в Манчестър. Германският национал обявил пред роднина, че не знае как е изкарал цели 7 години в английския град.

Халфът се премести в Барселона през лятото след 14 трофея с екипа на Манчестър Сити - включително пет титли във Висшата лига. Той беше и капитан при историческия требъл през миналия сезон.

Гюндоган започна подобаващо и на "Камп ноу", като отбеляза първото си попадение при загубата с 1:2 от Реал Мадрид през уикенда. Именно трансферът му в Барселона обаче му е предоставил нова перспектива за престоя му на Острова. В слънчевия град той открил нов начин на живот.

Мнението му очевидно се покрива с това на жена му. Миналата година Сара Арфауи заклейми ресторантите в Манчестър като ужасти. "Съжалявам, но нито един от тях не ме впечатли. Толкова се опитах да намеря добър ресторант, но... ужасна храна навсякъде. Не мога да намеря истинско италианско меню или добро суши. Дори просто прясна храна... всичко е замразено."

"Ресторантите тук изкарват пари чрез алкохол и предлагат преживяване като нощни клубове, а не качествена храна. Може би в Лондон - да, но в Манчестър нищо. Съжалявам."

Любопитното е, че Гюндоган изрази недоволство и от първите си дни в Барселона. Той и съпругата му се почувствали "изоставени" и очаквали да получат повече подкрепа при уреждането на жилище и превоз. От клуба дори му се извиниха за накърнените чувства.