на живо

Малта уволни обвинения в сексуален тормоз Манджа

Скандалът в местния футбол се разраства

Футболната асоциация на Малта уволни националния селекционер Дейвис Манджа. Новината идва, след като 48-годишният треньор бе обвинен в сексуален тормоз от двама играчи.

Манджа бе отстранен във вторник, а от местната асоциация обясниха, че е заради "предполагаемо нарушение на политиките". Така в контролата с Израел отборът беше воден от помощник-треньора Давиде Мацота. Малта победи с 2:1, а играчите посветиха успеха на Манджа.

Самият специалист отхвърли всички обвинения.

"На фона на последните новини трябва да отбележа, че никога, нито в миналото, нито сега, не съм извършвал подобни действия нито по отношение на щаба на националния отбор, нито по отношение на играчите. Всички тези новини не са верни, което сериозно уронва моята репутация и достойнство.", коментира той.

В румънските медии обаче се спекулира, че Манджа е бил уволнен от "Университатя" Крайова през 2019-а... също за сексуален тормоз. Тогава интересът му на интереса му, според информациите, е Разван Попа.

Днешното уволнение слага край на силния период за Манджа начело на "хоспиталиерите" - 9 победи в 27 мача в последните 3 години.