на живо

Мамо, престани! Футболни майки от ада

Кражби, пиянства, секс клипове - когато животът на сина се превърне в кошмар

Футболистите са свикнали да бъдат освирквани заради проявите си на терена. Най-нещастните от тях обаче стават жертви на подигравки заради поведението на собствените си родители.

От Джон Тери и Неймар до Хари Магуайър - някои от най-ярките звезди са принудени да споделят светлините на прожекторите със своите семейства.

Тази седмица стана ясно, че майката на Фил Фодън е била изгонен от нощен клуб и отведена с белезници заради невъздържано поведение на парти. 44-годишната Клеър Роуландс се озовала окована на 9 септември - часове след като синът й влезе като резерва за националния отбор в европейска квалификация.

На 52-секундно видео, показано в съда, се вижда как жената се държи агресивно с извиканите на място полицаи. Тя избегна обвинение за нападение над служители на реда, но получи солена глоба. "Не пия често, но когато пия, компенсирам. Тогава ставам като животно", призна г-жа Роуландс. Тя наблегнала на водка и текила, преди да започне да се заяжда с останалите посетители.

Но тя далеч не е единствената майка, попаднала във вестникарските заглавия. И то не за добро.

Бившият халф на Арсенал Ейнсли Мейтланд-Найлс също преживя срама майка му да бъде арестувана от полицията в Хертфордшър, след като загуби контрол на тренировъчната база на клуба през 2015 г. Твърди се, че по време на среща за обсъждане на бъдещето на сина й тя започнала да ругае членове на ръководството, които се обърнали към властите. В крайна сметка жената беше освободена без повдигнати обвинения.

Неймар също потъна в земята от неудобство, когато тогава 52-годишната му майка започна да излиза в 23-годишен мъж - с 6 години по-млад от самия него. Любящият син все пак даде своята благословия, като под снимка на двойката в социалните мрежи написа "Бъди щастлива, мамо. Обичам те."

Разбира се, историята не завърши щастливо. Надин бързо разкара Тиаго Рамос след разкритието, че той обича да споделя леглото си и с мъже.

А Хари Магуайър беше принуден да изтърпи майка му да го защитава в социалните мрежи след катастрофалното му представяне в националния отбор. Зоуи влезе в Instagram и написа прочувствено съобщение, в което упрекна всеки, който е освиркал момчето й по време на приятелския мач с Шотландия.

"Бях там, на трибуните, както обикновено. Разбирам, че във футболния свят има възходи и падения, позитиви и негативи, но това, което Хари получава, надхвърли мащабите на спорта. Той има огромно сърце, психически силен е и може да се справи там, където останалите се провалят. Не пожелавам на никого такова насилие."

По време на въпросния мач Хари си отбеляза автогол в 67-ата минута, но за какво са майките, ако не да защитават 30-годишните си синове в социалните мрежи? Можем само да се надяваме, че Магуайър е оценил милите думи на мама.

Бившият капитан на английския националния отбор Джон Тери също преживя публично унижение през 2009 г., когато майка му и тъща му бяха арестувани за кражба на стоки на стойност 800 паунда от Tesco и M&S. Жените бяха арестувани и отведени в близкото полицейско управление в Стейнс, където получиха официално предупреждение.

Тери, който тогава получаваше 135 000 паунда на седмица, се намираше в крайно неловка ситуация. За капак по това време Tesco беше официален партньор на местната федерация.

Но ако мислите, че това е всичко, грешите. През 2017 г. в интернет плъзна 120-секундно секс видео с предполагаемо участие на майка му. Това доведе до серия безмилостни мемета в Twitter, както и до ефектни скандирания на футболните стадиони.