на живо

Манчестър Сити отвръща на удара - съди Висшата лига!

Делото е от 165 страници, първото заседание е насрочено за понеделник

Манчестър Сити отвръща на удара - съди Висшата лига!
 

Манчестър Сити започна дело срещу Висшата лига заради, както твърди, "несправедливи и дискриминационни" правила, които съществуват, за да намалят техния успех.

Адвокатите на "гражданите" заведоха дело от 165 страници, а заседанието ще започне в понеделник и ще продължи две седмици. "Гражданите" оспорват правилата, които бяха въведени след поглъщането на Нюкасъл от консорциум в Саудитска Арабия.

В тази ситуация беше решено, че всички договори за спонсорство, пряко или непряко свързани със собственика, трябва да бъдат независимо оценени на справедлива пазарна стойност.

Целта на това правило беше да се предотвратят "раздути" суми за попълване на бюджетите на клубовете, които биха имали повече пари за харчене и трансфери.

Снимка: Reuters

Сега от Сити твърдят, че клубът от "Етихад" е ощетен.

Те също така смятат, че са били дискриминирани, тоест Висшата лига е взела решения, които са поставили клубовете, които имат собственици от Залива, в подчинена роля.

Резултатът от делото ще зависи до голяма степен от процеса на Висшата лига срещу Манчестър Сити. "Гражданите" са обвинени в нарушаване на правилата на финансовия феърплей цели 115 пъти.

Снимка: БГНЕС

Снимка: Reuters