на живо

Мбапе ще обеднее драстично от трансфера в Реал

Очаква се официално оповестяване на сделката в близките часове!

 

Реал Мадрид спечели за 15-ти път Шампионската лига, отпразнува триумфа си шумно в Мадрид и от днес... е време за планове за бъдещето. А на "Сантяго Бернабеу" това е свързано с Килиан Мбапе!

Очаква се френският нападател да бъде представен официално като ново попълнение на Реал в близките часове - днес (3 юни) или най-късно утре. Известният спортен журналист и гуру на трансферните новини - Фабрицио Романо, вече потвърди, че златният договор на Мбапе е подписан. 

Най-разочаровани трябва да са от ПСЖ, тъй като французинът акостира в Мадрид като свободен агент. Настоящият му договор с тима е до 30 юни, а с Реал той ще подпише от 1 юли.

През 2017 г. той премина в тима от Монако за 180 млн. евро! През 2022 г. Мбапе удължи контракта си, като досега той взимаше заплата от 72 млн. евро на година (около 40 млн. евро след данъчните удръжки) и бонуси в размер на 130 млн. евро. 

Снимка: Reuters

При пристигането си в Реал обаче Килиан ще трябва да живее с по-малко пари. Но не го жалете, ще има за наем и храна!

По непотвърдени информации, той ще взима по поне 15 млн. евро на сезон, след като му бъдат удържани данъци. Бонусите за 5-годишния му договор са в размер на 150 млн. евро. 

Снимка: Reuters

Французинът ще получава и процент от имиджовите си права. Това са парите, които Реал ще получава от рекламните си партньори, искащи Мбапе да бъде тяхно лице за кампании. А те със сигурност ще са много! Финансовите специалисти очакват от тези сделки в сметката на французина да влизат още 50-100 млн. евро на сезон.