на живо

Мексикански футболист спретна детско парти в стил "Наркос"

Пред уволнение е заради пластмасови оръжия и шапки с инициалите на Ел Чапо

В мексиканския гранд "Крус Азул" се готвят да уволнят капитана си. Хулио Сесар "Ката" Домингес си навлече гнева на клубното ръководство и феновете, след като спретна детско парти в стил "Наркос". В социалните мрежи се появиха снимки от празненството по случай 12-ия рожден ден на сина му, на които момчето и неговите приятели държат пластмасови оръжия и носят маски и шапки с инициалите на известния наркотрафикант Хоакин Гусман Лоера - Ел Чапо, излежаващ доживотна присъда в САЩ.

Партито идва часове след мащабна акция в Синалоа (Мексико) по задържането на сина на Ел Чапо - Овидио Гусман. По време на операцията бяха убити 19 членове на картела, но и загинаха 10 военни.

Затова и снимките от детското празненство на Домингес потресоха феновете. Още повече, че на тях млчуганите носят и екипировка на отбора.

Действията на Домингес бяха определени от запалянковците като "крайно неподходящи" и "гавра". Част от тях призоваха 35-годишният футболист незабавно да бъде освободен от "Крус Азул", въпреки че е със статут на легенда.

Домингес използва социалните мрежи, за да поднесе извиненията си: "Нито аз, нито семейството ми, целим да насърчаваме и оправдаваме насилието.... Напротив - ние насочваме децата към спорта и ги учим на ценности, неразривно свързани с институцията "Крус Азул".

Защитникът - рекодьор по мачове за тима със своите 547 от 2006 г. насам, има и 24 двубоя с националната фланелка. Той игра за Мексико за последно през юни миналата година, но не намери място в селекцията за световното първенство в Катар.