на живо

Меси има бодигард на терена

Седемкратният носител на "Златната топка" е безценен за Аржентина

Лионел Меси е безценен за Аржентина! Седемкратният носител на "Златната топка" дори си има бодигард на терена. Тази роля изпълнява съотборникът му Родриго Де Пол. Халфът вършеше работата си съвестно и при снощната победа с 3:0 срещу Хондурас в приятелски мач.

Меси отбеляза два от головете, но беше мишена за съперниковите играчи през целия двубой. В 39' геният получи тежък удар с рамо от Дейби Флорес и падна на тревата. Де Пол веднага се насочи заплашително към хондурасеца и му поиска сметка за безумното влизане.

Де Пол се прояви като охрана и след края на мача, когато играчи и официални лица от Хондурас отчаяно искаха да се снимат с Меси. Член на щаба на съперника обаче хвана звездата на аржентинците за ръката, в опит да привлече вниманието му. Тогава Де Пол побърза да я махне и го изгледа лошо.

Меси е идол на Де Пол, който неотдавна заяви, че би отишъл на война заради него.

"Важно е всеки да знае какво се очаква да прави. Никой не трябва да опитва да блесне, нарушавайки плана. Лео е недосегаем. Останалите само му помагаме.", коментира тогава полузащитникът на испанския "Атлетико" Мадрид.