на живо

Меси отвори вратата за Мондиал 2026 (ВИДЕО)

Аржентинецът не изключи възможността да защитава световната титла

Меси отвори вратата за Мондиал 2026 (ВИДЕО)

Спокоен, щастлив и усмихнат. Така изглежда Лионел Меси малко повече от месец, след като сбъдна мечтата си – да триумфира със световната титла.

И въпреки че обяви как Мондиалът в Катар е последният в кариерата му, аржентинската звезда сякаш допуска, че може и да не е така. Поне това личи от откровеното му интервю пред аржентинското издание "Оле".

"Предвид възрастта ми, струва ми се трудно да играя на следващия Мондиал на 39 години. Обичам да играя футбол, обичам това, което правя и докато съм добре и се чувствам във форма и докато продължавам да се наслаждавам, ще го правя. Не искам да предвиждам нищо. Със сигурност ще остана още малко, за да се насладя на момента. Искам да опитам да помогна да защитим Копа Америка догодина. А нататък, зависи как се развие кариерата ми, все пак тази година ставам на 36. Възрастта и времето казват едно. Но какво ще стане, никой не знае.", откровен е Меси.

Той разказа за едни от най-интимните моменти, които е преживял по време на катарския воаяж – от загубата от Саудитска Арабия, през първия досег с купата до снимката с нея в леглото.

"Не знам как да обясня с думи какво почувствах в този момент, в който докоснах купата. Виждайки я там, не се бях замислял как ще реагирам. Беше толкова близо, можех да я докосна, да я целуна. Така беше и в Бразилия през 2014-а. Но сега всичко се промени. Защото аз наистина я заслужих.“, споделя Меси и продължава:

"Спомних си за всички поражения, за всичко трудни моменти, през които трябваше да премина. И си казах – ето. Ти го направи!"

Меси разкрива и защо е направил публикация с песента "De la Sole" по повод навършването на месец от триумфа.

"Песента е много значима за нас. Преди Копа Америка винаги имаме няколко песни, които слушаме и ни карат да се чувстваме добре. Това са специални моменти за нас. Тази песен помогна на Копа Америка и на Мондиала. Всички много я обичаме.“, споделя звездата на Аржентина.

Той дава отговор и на въпроса "Защо светът искаше да види Меси шампион?".

"Честно казано не знам каква е причината. Като се замисля малко, смятам, че хората видяха всичко, с което се борих, за да постигна тази цел. Мисля, че това, което преживях с аржентинския национален отбор, изглеждаше несправедливо за много хора. И затова те искаха да видят триумфа. Винаги съм се опитвал да бъда нормален. Да живея като нормален човек, да мога да се радвам на малките неща в живота, на семейството, на децата си. Опитвах се да не правя нещо, за да бъда известен или признат. Винаги съм се опитвал да бъда себе си и вероятно хората го оценяват.", казва Меси.