на живо

Може ли Меси да се справи в студена вечер в Стоук? (ВИДЕО)

Бившият мениджър на местния Сити най-сетне коментира култовата шега

Може ли Меси да се справи в студена вечер в Стоук? (ВИДЕО)

Седемкратният носител на "Златната топка" Лионел Меси е футболист от най-висока класа, но може ли да блесне в студена вечер в Стоук? Дълго време тази шега беше популярна по английските терени. Въпросът за милион долара най-сетне намери своя отговор, при това от първа ръка. Темата коментира бившият мениджър на Стоук Сити - Тони Пюлис.

"Той може да бъде над всички навсякъде. Невероятен играч е. В Стоук може и да не е толкова активен, защото е свикнал с по-приятен климат. Ще направи 2-3 неща, достатъчни за победата. Меси е много, много специален", заяви треньорът пред SPORTbible.

Шегата води началото си от петте сезона на Пюлис начело на Стоук във Висшата лига между 2008 и 2013 г. Тогава "грънчарите" станаха известни с грубата игра, дефанзивния си подход и дългите тъчове на Рори Делап, превърнали ги в изключително неприятен съперник. Освен това стадионът им в Западен Мидландс е с открити трибуни - ветровитo и студено място, като добавка към традиционния английски дъжд.

Въпреки че няма никакви съмнения дали Меси ще се справи в тези тежки условия, Пюлис не смята, че аржентинецът е №1 на всички времена.

"Аз съм бебе на 50-те. Помня Пеле и Марадона. За мен те са над него. Слагам го трети, а четворката допълва Кристиано Роналдо. Те са най-великите на своите поколения.", коментира Пюлис.