на живо

Нападателят, който се напи, вкара на Сити и опази чиста мрежа със счупен пръст

На този ден преди 34 години

Със 106 гола в 294 мача Дейвид Хърст остави следа в историята на Шефилд Уензди. Статутът му на легенда обаче допълва култов новогодишен мач от 1990 г.

На този ден преди 34 години "кукумявките" побеждават с 2:0 един Манчестър Сити, доста по-различен от настоящия. Дотук всичко е нормално, но детайлите могат да шокират модерните професионални футболисти.

"Големият Рон Аткинсън ни беше мениджър. Каза да слезем за закуска около 07:00 ч. На всяка маса имаше бутилка шампанско и куп чаши. Аз попрекалих, изпивайки 6 или 7, даже може би 8."

"По време на мача вкарах за 1:0, но не се чувствах добре. После - през втората част, за съжаление, вратарят ни Кевин Пресман се контузи тежко. Беше със скъсани кръстни връзки, изнесоха го на носилка."

"Шефе, мога да пазя!", заявих аз. В крайна сметка спечелихме с 2:0. Удържах чиста мрежа, а бях и със счупен пръст.", разказа Хърст в подкаста на BT Sport "Fletch and Sav".

Хърст, който игра за Уензди между 1986 и 1997 г., има един трофей с клуба от Хилзбъро - Купата на лигата през сезон 1990/1991. Освен за "кукумявките", той носи екипа на родния си Барнзли и Саутхемптън. Записа 3 мача за Англия, в които се разписа веднъж - при 2:0 в контролата с Нова Зеландия на 8 юни 1991 г.