на живо

Наричат Хаверц "Магарето", не е заради футбола

Звездата на Челси се радва на прякора си

Звездата на Челси Кай Хаверц носи прякора "Магарето", но той няма нищо общо с характера и начина му на действие. Всички в лондонския клуб го наричат така заради неговата любов към магаретата, разкри самият футболист в интервю за The Guardian.

"Отдавна чувствам специална връзка с магаретата. Те са спокойни животни, може би имам отношение към тях, защото и аз съм спокоен човек. Те почиват по цял ден, не правят много, искат да си живеят живота. Винаги съм ги обичал. Когато се изгубя, отивам да гледам животни. Виждам нещо човешко в тях и намирам спокойствие.", коментира германският национал.

Любопитното е, че важна роля за специалната връзка между Хаверц и магаретата имат родителите на играча. Като малък той не се разделя с плюшено магаре, а когато е на 18 получава три истински.

"Беше специален подарък. Осиновихме ги от приют. Първото се казваше Тони, като Рюдигер (бившият му съотборник в Челси), а последното носи името Хоуп - спасихме го от кланица", допълва нападателят.

Хаверц има своя благотворителна организация за защита на животните - "Kai Havertz Stiftung".

"Футболът не е най-важното нещо в живота ми. Други неща са може би 100 пъти по-важни. Може би не е лесно да се каже и на хората не им харесва, но аз го чувствам така."

Не го разбирайте погрешно. Хаверц нарича футбола "най-доброто нещо на света". Това е играта, която обожава, и той говори за нея с ентусиазъм.

"Никой не може да каже, че не се раздавам на 100%". Но наличието на някакво друго място, където да отидеш, помага. Винаги е помагало.", продължава звездата от Висшата лига.