на живо

Не пускат Дани Алвеш под гаранция, можело да се укрие

Бразилецът се е съгласил да предаде паспорта си и да носи проследяващо устройство, ако бъде освободен

Не пускат Дани Алвеш под гаранция, можело да се укрие

Испанската прокуратура се противопоставя на обжалването на защитата на Дани Алвеш той да бъде освободен под гаранция, докато продължава разследването по обвинения в сексуално посегателство, съобщава АП.

Адвокатите на футболиста подадоха жалбата миналата седмица, изтъквайки, че бразилецът се е съгласил да предаде паспорта си и да носи проследяващо устройство, ако бъде освободен.

Алвеш също ще докладва на съда и на властите толкова често, колкото е необходимо, включително всеки ден, и няма да се приближава на по-малко от 500 метра от обвинителя, от нейния дом или работно място.

Прокурорите казаха в понеделник, че има опасност Алвеш да се укрие, ако бъде освободен.

Бразилецът беше задържан през януари, след като беше обвинен в сексуално насилие над жена в нощен клуб на 30 декември.

Съдията нареди Алвеш да влезе в предварителен арест в затвор край каталунската столица, след като анализира първоначалното разследване от властите и изслуша показанията на играча, на предполагаемата жертва и на свидетели.

39-годишният бразилец е най-титулуваният футболист с 43 трофея, включително три Шампионски лиги с Барселона и две Копа Америка с Бразилия. Той игра на третото си световно първенство миналата година в Катар.