на живо

Неймар отказал капитанската лента на Бразилия

Каземиро пое тежката отговорност

Getty Images

Неймар е отказал да сложи лентата на Бразилия, пишат медиите в страната. Новият капитан на "златистите" е Каземиро, потвърди временният треньор на "кариоките" Рамон Менезеш.

Футболистът на Манчестър Юнайтед пое капитанската лента от Тиаго Силва, който реши да се оттегли от националния отбор след световното първенство в Катар.

"Има различни мнения, но смятам, че съм готов за това задължение. Благодарен съм, защото получих доверие. Ако някой друг ще бъде капитан освен мен, нямам проблем с това, защото аз съм един от лидерите на този отбор. Няколко от нас, по-възрастните играчи, водят отбора на терена, където уважението трябва да се спечели", каза Каземиро на пресконференция в Мароко.

Той изигра 69 мача за националния отбор и отбеляза шест гола. Футболните отбори на Мароко и Бразилия ще играят приятелски мач.

Неймар, който се възстановява от операция на глезена, е отказал тази отговорност и през 2018-а, докато селекционер бе Тите.

Бразлската федерация продължава да търси постоянен наставник. За последно се спрягаха имената на Карло Анчелоти и Йоахим Льов.