на живо

Неймар псува и плаче по време на физиотерапия (ВИДЕО)

Сърцераздирателни моменти от възстановяването на бразилеца

Неймар псува и плаче по време на физиотерапия (ВИДЕО)

Бразилският нападател Неймар ще пропусне предстоящото издание на Копа Америка в САЩ заради сериозната контузия на коляното, която той получи през октомври. Това съобщи известният бразилски лекар Родриго Ласмар.

31-годишният нападател на Ал Хилал скъса кръстни връзки на лявото си коляно по време на световната квалификация на Бразилия срещу Уругвай на 17 октомври. Две седмици по-късно той претърпя операция, а в момента тече възстановяването му.

"Все още е рано за него. Няма никакъв смисъл, той да прескача етапи от възстановяването си по-рано и да предприема излишни рискове. Нашите очаквания са той да бъде готов за началото на новия сезон в Европа, което означава август месец", коментира докторът на Неймар.

"Трябва да бъдем търпеливи. Да говорим за завръщане по-рано от девет месеца след контузията е пресилено. Много е важно да се вземе под внимание биологичното време при такива контузии.

Времето, за което тялото възпроизвежда тези връзки. Ако спазваме всички тези стъпки и след дълго възстановяване, очакванията са, че той отново ще може да играе на високо ниво", каза още Родриго Ласмар.

Бразилецът много иска да се върне час по-скоро на терена, но не му е лесно. В Instagram той публикува видео как псува и плаче по време на физиотерапия.