на живо

Неонацисти и убийци: Кървавите хулигани на Евро 2024

Ултрасите на Айнтрахт Франкфурт всяват ужас из целия континент

Футболните фенове, които ще се отправят към Германия за европейското първенство това лято, ще се сблъскат с неонацисти с крайнодесни възгледи. А най-страшните хулигани идват от града с най-много милиардери в страната, който обикновено се свързва с банкери, а не с хулигани.

Привържениците на Айнтрахт Франкфурт получиха забрана да влязат на стадиона на Наполи за мач от Шампионската лига миналата година. Но това не им попречи да предизвикат хаос в Неапол - те влязоха в свирепи сблъсъци с местната полиция.

След това предизвикаха насилие и в Лондон, когато тимът им се изправи срещу Уест Хем. Биха се също в Марсилия и Севиля. Твърди се, че най-свирепата им фракция - Бригада Насау, е съставена от ММА бойци, боксьори и улични биячи.

И за да стане още по-напечено - вторият мач на английския национален отбор от турнира е именно във Франкфурт.

Стадионите далеч не са най-опасните зони. Местните ултраси активно използват дълбокия интернет, за да си уговарят кървави срещи в барове, паркове и бензиностанции.

Германската полиция се подготвя усилено за предстоящите изпитания. Лютив спрей, сълзотворен газ, палки и специално обучени коне ще влязат в употреба през горещите летни седмици.