на живо

Нов кошмар: Борещият се с рак Джанлука Виали е в тежко състояние

Майка му и брат му са неотлъчно до него в лондонска болница

Поредна кошмарна новина парализира света на футбола. След като преди няколко дни от този свят си отиде Синиша Михайлович, сега в тежко състояние е друга бореща се с рак легенда - Джанлука Виали.

Бившият нападател се намира в болница в Лондон, а майка му е заминала по спешност за английската столица. Виали, който беше диагностициран с тумор в панкреаса за втори път през 2021 г., през миналата седмица обяви оттеглянето си като помощник-треньор на италианския национален отбор.

Според информация на Corriere Della Serra, 58-годишният Джанлука е почувствал сериозно неразположение. Неотлъчно до болничното му легло са майка му Мария Тереза и брат му Нино. Първоначално семейството е планирало да се събере за Коледа в Кремона.

Виали чу ужасяваща диагноза за първи път през 2017 г. Тогава той пребори заболяването и дори изигра ключова роля за триумфа на Роберто Манчини и "скуадра адзура" на европейското първенство миналата година.

Виали получи подкрепа от бившия капитан на "Челси" Джон Тери. Защитникът дебютира за "сините" именно при италианския специалист. "Изпращам му любовта и най-искрените си пожелания. Това е човекът, който повярва в мен", написа Тери.

Тагове:

@