на живо

Нов удар по Дани Алвеш

Съдът в Барселона продължава да отхвърля молбите му

Нов удар по Дани Алвеш

Бившият футболист на Барселона Дани Алвеш остава в затвора, след като съдът в каталунската столица отхвърли трета негова молба да бъде пуснат на свобода под гаранция.

Екс националът на Бразилия е обвинен в изнасилване на жена в местна дискотека, извършено преди близо година. Датата за разглеждане на делото му обаче все още не е определена.

Прокуратурата иска 9 години затвор за Алвеш. Той вече е платил 150 000 евро на жертвата, което би трябвало да смекчи вината му.

Алвеш отхвърли предложението да се признае за виновен и да сключи споразумение, намалявайки възможната си присъда.

Екс футболистът твърди, че е невинен и интимните отношения с жената са били по взаимно съгласие.

"Тези момичета дойдоха на нашата маса, не сме искали повече. Забелязах доброто ѝ разположение от начина, по който танцуваше и как се приближи до мен.", обясни бразилецът, чиято кариера премина още през отбори като Севиля, Ювентус и Пари Сен Жермен.

"Казах ѝ да продължим в тоалетната. Тя отвърна, че няма проблем. Казах ѝ, че аз ще отида първи и ще я чакам вътре.", продължи той.

И, според неговия разказ, вътре в тоалетната нещата са били много различни от това, което момичето е обяснило. Целували се, правили са секс и докато тя му е правела фелацио, го попитала два пъти дали му харесва и той казал "да".

Накрая Алвеш ѝ казал, че ще излезе преди нея и я помолил да изчака няколко минути вътре.

"Доколкото можах да преценя... искахме го", твърди той.

Прокуратурата продължава да се противопоставя на временното освобождаване на екс играча, както поиска защитата му, заради риска Алвеш да избяга, за да се измъкне от правосъдието.