на живо

Осъдиха го за изнасилване. Той ги обвини в расизъм

Бивш футболист на Реал, Милан и Манчестър Сити е убеден, че е невинен

Бившият футболист на Реал Мадрид, Милан и Манчестър Сити Робиньо се оплака от расизъм в Италия. Любопитно е, че той излежава 9-годишна присъда за изнасилване на млада жена от албански произход в Милано. Присъдата му стана ясна през януари 2022 г. 

Робиньо е убеден в невинността си. И във факта, че ако беше с по-светъл цвят на кожата, присъдата му щеше да е по-малка.

"Играх само 4 години в Италия и се уморих да виждам расистки истории. За съжаление това продължава и днес. Тогава беше 2013, сега сме 2024. Същите хора, които нищо не предприемат срещу расизма, са тези, които ме осъдиха. С доказателствата, които имам, нямаше изобщо да ме осъдят", категоричен е той.

Робиньо поддържа версията, че не е единственият, извършил престъплението, а актът е бил групов и по взаимно съгласие. Той все пак признава, че е имал отношения с жертвата, но е категоричен, че негово ДНК не е открито.

"Имахме несериозна връзка. Целунахме се няколко пъти. Когато видях, че тя иска да продължи с другите присъстващи, аз просто се оттеглих. Аз не съм лъжец", заяви бившият футболист.

В момента той излежава присъдата си в Бразилия, като се очаква решение на Върховния съд за екстрадицията му в Италия.

"Надявам се тук да мога да покажа, че не съм такова чудовище, каквото ме изкараха в Италия", заяви той.