на живо

Освобождават бащата на Луис Диас

Щастлива развръзка за звездата на Ливърпул

 

Бащата на Луис Диас ще бъде освободен възможно най-скоро от партизаните от "Армията за национално освобождение на Колумбия" (ELN), които го отвлякоха преди дни. Това съобщи техен представител пред "Ройтерс".

"Настояваме ЕLN да освободи незабавно г-н Луис Мануел Диас и отсега заявяваме, че те са изцяло отговорни за осигуряването на живота и неприкосновеността му.", заяви Оти Патиньо, който ръководи мирната делегация на местното правителство.

Родителите на Диас от Ливърпул бяха отвлечени от въоръжени мъже на мотоциклети в събота на бензиностанция в малкия град Баранкас.

Майката на футболиста, Силенис Маруланда, беше спасена от полицията в рамките на няколко часа, която постави пътни блокади около градчето с население 40 000 души, намиращо се в близост до границата на Колумбия с Венецуела.

Бащата на Диас остава в неизвестност. Специалните сили го търсят в планинската верига, простираща се между двете държави и покрита с облачни гори. Полицията предлага и награда от 48 000 долара за информация.

Диас - една от звездите на колумбийския футбол, играе за Ливърпул в английската Висша лига, към който се присъедини миналата година от Порто срещу 47 млн. евро.