на живо

"Отнасяше се по един и същи начин както с чистача в кухнята, така и с Мо Салах"

12-годишният фен на Ливърпул, който е няма ръце под лактите и бедрени кости на двата крака, плаче за Юрген Клоп

"Отнасяше се по един и същи начин както с чистача в кухнята, така и с Мо Салах"
 

Помните ли Дайър Горман? 12-годишният фен на Ливърпул е роден с рядко заболяване - синдром на Кромелин. Момчето няма ръце под лактите и бедрени кости на двата крака, приковано е на инвалидна количка.

Миналата зима Юрген Клоп научи историята му. Легендарният германец покани младия фен на базата на клуба, където Дайър се срещна с любимите си играчи и прекара един незабравим ден в компанията на Клоп.

След като се запознава с мениджъра и компания, Горман става знаменитост на Ливърпул. Пресата дори моли момчето да коментира последните новини в клуба.

Подобно на мнозина, напускането на Юрген беше шок за Дайър.

Ето какво каза момчето пред репортери, когато научи за решението на германеца:

"Опитах се да сдържа сълзите си, но не успях. Бях напълно съсипан. Не можех да повярвам, че човекът, когото срещнах преди няколко месеца, си тръгва. Бях толкова изненадан, когато Юрген ме спомена във видеото, в което обяви решението си да напусне.

Плаках всеки път, когато гледах това видео. Беше много трудно за вярване. Той е толкова искрен, толкова земен. Той няма нужда от цялата тази слава и популярност. Просто иска да бъде обикновен човек. Мисля, че той е може би най-добрият треньор в света.

Когато чух, че Клоп си тръгва, всичко, което исках, беше да отида на стадиона и да го видя за последен път. И това желание се сбъдна! Денят, в който посетих базата на Ливърпул по негова покана, вероятно ще остане най-важният ми спомен от Юрген.

Снимка: БГНЕС

Онзи ден се отнасяше еднакво с всички в базата - към чистача на кухнята по същия начин, както към Мо Салах. Мисля, че това е ключът към успеха на Ливърпул.

Изпълнението на YNWA по време на последния му мач ще бъде най-специалното в историята на клуба. Не знам дали мога да пея, но ще опитам! Страхувам се, че ще плача през цялото това време."

Преди да заеме мястото си на трибуните на "Анфийлд", момчето написа съобщение до Юрген:

Снимка: БГНЕС

"Бих искал да му благодаря за всичко, което направи за мен и за всички фенове на отбора. Ти преобърна живота ми. Ти ми даде спомени, които ще нося със себе си до края на живота си, точно както другите фенове на Ливърпул. Ти си истинска легенда! Юрген Клоп, никога няма да бъдеш сам."