на живо

Първа нощ на свобода: Дани Алвеш набива бургери

Опозорената футболна звезда излежава присъдата в собствения си дом

Дани Алвеш прекара първата си нощ на свобода, като поръча бургери в своето имение за 5 млн. евро в Барселона. Футболната звезда излежа само четири седмици от 4,5-годишната си присъда за изнасилване.

След като най-накрая намери пари и плати гаранцията си в размер на 1 милион евро, опозореният бразилец напусна затвора. И очевидно се е отдал на страстта си към нездравословното хранене.

В понеделник 40-годишният Алвеш напусна институцията за лишаване от свобода Brians 2 около 16:25 ч. местно време заедно със своята адвокатка Инес Гуардиола Той незабавно се насочи към своя огромен имот, който все още притежава съвместно с бившата си съпруга. Бургерите, поръчани от бившата звезда на Барселона за вечеря, бяха предадени на неговата икономка.

Алвеш беше осъден за изнасилване на млада жена в столицата на Каталуния през декември 2022 г. На 20 март той спечели обжалването и ще излежи присъдата в комфорта на собствения си дом. Според очевидци, в килията си той е оставил библия, ветрило и няколко книги, за да могат да бъдат използвани от другите затворници.