на живо

По 200 000 паунда на седмица от футбол, по толкова - от реклами

Фил Фоудън е новият любимец на големите компании

В света на социалните мрежи футболът не е това, което беше. Големите звезди имат толкова влияние върху последователите си, че различни компании често ги използват за рекламни лица. Малко са обаче тези, които печелят почти еднакво колкото на терена, толкова и извън него. 

Към тази елитна компания може да причислим и 23-годишният английски национал Фил Фоудън. Приходите му от футбол и от реклама са почти изравнени.

В Манчестър Сити той взима по 200 000 паунда на седмица. Извън терена на всеки 7 дни в сметката му постъпват по около 117 000 паунда.

Фоудън е декларирал 4,4 млн. паунда печалба за миналата година само от рекламни кампании. Футболистът е лице на марки за спортно облекло, за ежедневни дрехи и за бижута. 

"Фил е любимец на рекламодателите. Славата и богатството дойдоха при него рано, но той не е безразсъден и работи, за да подсигури собственото си бъдеще, както и това на семейството си", казват специалисти по маркетинг, които очакват интересът към него да се покачи преди европейското първенство през лятото на 2024 г.

Последната голяма покупка на Фоудън е къща за 180 000 евро в градчето Стокпорт до Манчестър. Явно той е и доста добър нюх за инвестиции, защото британските медии съобщават, че именно там скоро ще започне усилено да се строи и цените на имотите ще скочат.

Футболистът има над 10,5 млн. последователи в "Инстаграм". Интересно е, че синът му също има профил в платформата и може да се похвали с 3,6 млн. последователи! Малкият Рууни също не пропуска участие в рекламни кампании.

За изминалата година Фоудън е декларирал 5 млн. паунда спестявания, за които все още не е изплатил дължимите 600 000 паунда данъци.