на живо

Подаръците за послушните Роналдо, Бензема и компания

Шейховете в ролята на Дядо Коледа

Подаръците за послушните Роналдо, Бензема и компания

Кристиано Роналдо, Карим Бензема и останалите суперзвезди на саудитското първенство бяха сред най-послушните през годината. Може да са мултимилионери, част от тях и мюсюлмани, но Дядо Коледа - в случая шейховете собственици на местните грандове, са им подготвили скъпи подаръци.

Британският вестник "Сън" научи какви точно. Специалист в бизнеса с луксозни стоки, пожелал анонимност, издаде, че водещите клубове в страната са поръчали на играчите си возила като Ferrari SF90 Spider, Bugatti и Lamborghini.

Направени са поръчки и на часовници от висок клас - Jacob и C Bugatti Chiron, продававащи се на дребно срещу "само" около 350 хил. евро. Има и по-скромни модели - например Chopard L.U.C Lunar с цена около 60 хил. евро.

Подаръци има и за половинките на звездите - чанти Yves Saint Lauren по 6 хил. евро за бройка.

Саудитските футболни клубове разполагат и с бюджет за празнични ваканции, възлизащ на средно по 4 млн. евро. Ще бъдат раздадени пакети, включващи престои в президентските апартаменти на най-ексклузивните хотели в Европа, както и за пътувания до частен остров на Малдивите.

"Един ваканционен пакет за престой в Париж, например, с едноседмична ваканция в президентски апартамент на хотел George V в парижкия Four Seasons, струва около 17 000 евро на вечер."

"Друг пакет е 5 нощувки в хотел Le Bristol, също във френската столица, в един от апартаментите, наречен Suite Prestige Elysee, който струва близо 7 000 евро на вечер.", разкрива източникът пред "Сън".

Нощувка на частния малдивски остров Kudadoo, част от луксозния пакет, струва около 6 000 евро.